Poesia

La vilafranquina Anna Gual guanya el Premi Pare Colom amb L'ésser solar

L’editorial mallorquina Lleonard Muntaner publica el poemari, el tercer de l'autora, que també es presentarà al Penedès

EIX. Anna Gual

EIX. Anna Gual

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El dilluns 21 d’octubre, la ciutat mallorquina d’Inca va acollir, al claustre de Sant Domingo, la presentació dels llibres mereixedors dels Premis Pare Colom de Poesia, Narrativa i Teatre que ha publicat l’editorial Lleonard Muntaner Editor. La vilafranquina Anna Gual, mereixedora del premi en la categoria de poesia, va anar a Mallorca per presentar-hi el poemari guanyador, L’ésser solar, un llibre que ha anat escrivint durant els darrers quatre anys i que sorgeix de les experiències viscudes tant a la seva terra com en les seves estades a l’estranger, com Marroc, França i Canadà. Prologat per Lluís Calvo i avalat pel poeta Francesc Garriga Barata, L'ésser solar, en paraules de l'autora, és "un viatge que ens porta des d'un període fosc fins a un de més lluminós".

A L'ésser solar el precedeixen dos poemaris escrits per la mateixa'autora: Implosions (LaBreu Edicions, 2008) i Passa-m'hi els dits (Àtem Books, 2012). Amb el seu tercer llibre, Gual reafirma una veu poètica intensa i commovedora. La seva obra, que furga al dedins de qui l’escriu però alhora de qui la llegeix, l’ha revelat com una de les veus joves més trencadores i fresques de la literatura catalana actual. En els darrers anys, Gual compagina la tasca d'escriure amb la propagació dels seus versos en públic, com s'ha pogut veure en el tour poètic Infinita la carícia que ha de venir i en la seva participació en festivals de poesia de renom com el Festival de Poesia de la Mediterrània (Mallorca) o el Festival Cabudanne de sos poetas (Sardenya).

L'autora, nascuda a Vilafranca del Penedès al 1986, es dedica professionalment a la gestió d'esdeveniments culturals. Actuament desenvolupa la seva feina com a coordinadora general del Most Festival, el festival de cinema co-organitzat entre el Vinseum i el Cine Club Vilafranca, i tira endavant Blowing Buffalo, la seva propia empresa de comunicació i gestió cultural. Vinculada al Cine Club Vilafranca i a altres associacions culturals, Gual presentarà el seu nou llibre a partir de novembre a diferents localitats del Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local